Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Klub alumnov in karierne možnosti

Alumni UL je mreža 58 klubov alumnov vseh članov univerze, ki študentom preko spletnega portala ponuja mentorstvo s strani starejših, bolj izkušenih kolegov, spremljanje prostih delovnih mest ter drugih poslovnih sodelovanj, koriščenja različnih ugodnosti partnerjev UL kot so obisk gledališč, muzejev, filmskih predstav, strokovnih izobraževanj ter dostop do baz strokovne literature, tudi za čas, ko študenti več nimajo statusa študenta.

Vsi študenti, vpisani v zadnje letnike študija oziroma študenti, ki se pripravljajo na zaključek študija so vabljeni k vpisu v svoj klub alumnov. Klubi alumnov namreč tudi v teh časih ponujajo številne ugodnosti. Vpišete se lahko tukaj, dodatne informacije pa so vam na voljo tukaj

(povzeto iz spletne strani KC UL)

Karierni centri Univerze v Ljubljani preko različnih dejavnosti spodbujajo študente, da so že v času študija čim bolj aktivni, da se udeležujejo različnih dogodkov, se povezujejo z delodajalci, pridobivajo dodatne spretnosti in tako poskrbijo za svojo čim boljšo zaposljivost po končanem študiju.

V Kariernih centrih UL tako med letom za študente organizirajo številne dogodke:

 • delavnice pridobivanja kompetenc in drugih zaposlitvenih spretnosti,
 • delavnice samospoznavanja,
 • obiske in predstavitve delovnih okolij v Sloveniji in drugih državah EU,
 • mreženja in hitre zmenke z delodajalci,
 • posvete o izzivih v tujini, podjetništvu, pripravništvih,
 • Skype svetovanja s svetovalci iz tujine,
 • sejme, karierne dneve in še mnogo drugega.

Vse aktualne dogodke lahko najdete na njihovi spletni strani in na portalu POPR (Portal Osebnega in Profesionalnega Razvoja), preko katerega se na dogodke lahko tudi prijavite.

Prijava v POPR je enostavna. Študenti s statusom se v POPR lahko prijavite s svojo  digitalno UL identiteto. Vsebine so sicer dostopne tudi  študentom brez statusa, vendar se morajo študenti brez statusa predhodno registrirati.

Na Kariernih centri Univerze v Ljubljani je na voljo tudi individualno karierno svetovanje in coaching za učinkovito vodenje karierne poti, saj je vsak posameznik unikat.

S svetovalci Kariernih centrov UL pa se lahko dogovorite za pregled CV-ja in motivacijskega pisma. Če pa rabite pogovor o kariernih izzivih v zvezi z iskanjem prakse, študentskega dela, zaposlitve, predstavitve delodajalcem, zaposlitvenih možnostih po zaključku študija ali nadaljevanju študija na 2. oz. 3. stopnji, se prijavite na termin individualnega kariernega svetovanja. Predhodna naročanja na razpisane termine preko POPRa so potrebna, saj si želijo za vsakega vzeti čas za pogovor.

Aktivnosti KC UL so v celoti brezplačne in dosegljive na vseh fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani.

Veliko brezplačnih izobraževanj na temo osebnega in profesionalnega razvoja je na voljo v e-učilnici. Tu so na voljo tudi do sedaj izvedena izobraževanja na daljavo – webinarji in gradiva, na različne teme: kako se hitreje in učinkovito učiti, o načinih razmišljanja, grafični predstavitvi podatkov, sodobnem trgu dela, pisanju življenjepisa, upravljanju s časom, kratkih javnih predstavitvah (pitchu) in kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru. Do e-učilnice lahko dostopate s svojo digitalno UL identiteto.

Koristne nasvete o učenju in iskanju motivacije za učenje lahko najdete tudi v priročniku za tutorje. Naj vas ime ne zavede – čeprav je v osnovi namenjen tutorjem, je zelo uporaben za vse študente.

Na e –novice Kariernih centrov UL se lahko naročite tukaj, če jih ne prejemate pa obvezno preverite, da morda pošta ni umeščena med promocije ali nezaželno pošto.

Aktualne uporabne novice in druge uporabne informacije o izboljšanju svoje zaposljivost pa lahko najdete tukaj ter seveda na naših socialnih omrežjih (FB, IG).

Kaj pridobiš z aktivnim sodelovanjem v dejavnostih Kariernega centra UL?

 • ključne kompetence, ki jih delodajalci iščejo,
 • bogato socialno mrežo, ki je lahko ključ do želene zaposlitve,
 • kilometrino, potrebno za samozavesten nastop pred delodajalci,
 • izoblikovan osebni zaposlitveni načrt,
 • osebnega svetovalca, ki mi svetuje in pomaga pri sprejemanju pomembnih kariernih odločitev,

Karierna svetovalka na Filozofski fakulteti je Sabina Mikuletič Zalaznik, kontakt: sabina.zalaznik@uni-lj.si

Predstavitev karierne svetovalke je tukaj.

(povzeto s spletne strani KC UL)

Novice KC UL iz dne 16. 3. 2021 so na voljo tukaj.