Knjigarna

Besedne postaje 2023

Tudi v letu 2023 nadaljujemo s predstavitvami knjig in avtorjev. Kar nekaj se jih bo zvrstilo do konca leta, nekatere v živo, druge bomo posneli v Knjigarni FF, vse pa bodo dosegljive za naknadno poslušanje.

ČETRTEK, 9. marca 2023

Besedna postaja v Knjigarni FF: Blaž Lukan: Gledališka sinteza: razprave o drami, gledališču in performansu (Znanstvena založba FF in AGRFT)

Sodelujejo: doc. dr. Blaž Lukan, doc. dr. Zala Dobovšek, red. prof. dr. Mateja Pezdirc Bartol

Najnovejša knjiga doc. dr. Blaža Lukana, predavatelja za dramaturgijo in predstojnika Oddelka za dramaturgijo in scenske umetnosti na AGRFT, prinaša vsebinsko in metodološko raznolike razprave, ki so urejene v časovnem loku od začetkov pri repertoarni politiki Dramatičnega društva do sodobnosti, to je performativnih praks Marka Breclja in Lele B. Njatin. V pogovoru je avtor osvetlil, kako je nastajala »dramaturgija« knjige, se dotaknil razmerja med tekstom in sceno, med dramo in novimi tekstnimi praksami, odnosom slovenskih gledališč in režiserjev do mlade slovenske dramatike kot tudi statusom gledališča v času epidemije, kategorijo všečnosti sodobnih gledaliških praks, razmerjem med performansom in pop kulturo …

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju