Etična vprašanja in metodološki izzivi pri raziskovanju seksualnega dela

Vabimo vas na letošnji peti dogodek v okviru Dnevov enakosti spolov FF, ki smo ga poimenovali Etična vprašanja in metodološki izzivi pri raziskovanju seksualnega dela, in bo potekal v torek, 28. marca 2023, ob 17.00 v Modri sobi Filozofske fakultete.

Na okrogli mizi se bodo sogovornice_ki pogovarjale_i o etičnih vprašanjih, s katerimi se spopadajo skozi raziskovanje seksualnega dela. Med drugim bo poudarek tudi na metodologiji in izzivih, ki jih raziskovanje seksualnega dela prinaša. Sogovornice_ki bodo med drugim tudi govorile_i o projektu ORIS, naslovljenim Poklicno tveganje v seksualnem delu na presečiščih političnega okvirja in družbene stigme.

Sogovornice_ki:

Iztok Šori, doktor socioloških znanosti (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, 2012), je direktor in raziskovalec na Mirovnem inštitutu. Zanimajo ga zlasti presečišča spola, migracij in dela, ki jih raziskuje znotraj različnih družbenih polj (seksualno delo, politika, zasebna življenja). Sodeloval je pri več raziskovalnih projektih, ki so tematizirali enakost spolov, politično reprezentacijo in emancipacijo, prostitucijo, trgovanje z ljudmi, rasizem, populizem, migracije in življenjske stile.

Leja Markelj, magistrica profesorica socialne pedagogike, je asistentka na Mirovnem inštitutu. Trenutno je doktorska študentka na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (smer študiji spolov). Zanimajo jo predvsem teme na presečišču spola in dela. Na Mirovnem inštitutu sodeluje pri projektih tematskega sklopa Spol, ki obravnavajo enakost spolov, feministična gibanja, seksualno delo, skrbstveno delo in študije moškosti.

Roman Kuhar, doktor socioloških znanosti (Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, 1998), predavatelj sociologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Je aktivist gibanja LGBTQ+, ki se strokovno ukvarja z vedno pomembnejšimi vprašanji intimnosti in identitete, predsednik slovenskega sociološkega društva, raziskovalec na Mirovnem inštitutu in nekdanji dekan Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Živa Gornik, študentka magistrskega študija etnologije in kulturne antropologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2022 je na Oddelku za sociologijo diplomirala s temo Digitalizacija seksualnega dela: Primer OnlyFans in na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo s temo Seksualno delo v Sloveniji: Skrb za zdravje. Raziskovalno se ukvarja z vprašanjem študentskega seksualnega dela in digitalizacijo seksualne industrije.

 

Prijazno vabljene_i!

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon