Marčevski in aprilski dogodki Kariernih centrov Univerze v Ljubljani

Karierni centri Univerze v Ljubljani vabijo na marčevske in aprilske dogodke: 

 

  • Predstavitev strokovnega izpita v vzgoji in izobraževanju ter kariernih možnostih učitelja (torek, 14. 3. 2023, ob 15.30, na spletu)

Vabljeni na predstavitev, na kateri boste izvedeli vse, kar morate vedeti o strokovnem izpitu v vzgoji in izobraževanju. Slišali boste tudi, kakšne druge karierne možnosti imajo učitelji in kakšne so možnosti kariernega napredovanja v vzgoji in izobraževanju.

Prijavite se prek POPR-a>>

  • Simulacija selekcijskega razgovora (različni termini, na rektoratu UL)

Želite izvedeti, kako bi vam šlo na razgovoru? Na delavnici boste reševali psihološke vprašalnike, ki jih najpogosteje lahko dobite na razgovorih. Nato se boste preizkusili še na individualnem zaposlitvenem razgovoru. Na koncu boste dobili povratno informacijo in izvedeli, kako ste se odrezali. Dogodek poteka v sodelovanju s študenti psihologije Filozofske fakultete UL ter njihovim profesorjem doc. dr. Boštjanom Bajcem.

Prijavite se prek POPR-a>>

  • Kaj lahko že v času študija naredim za lažjo pridobitev statusa samozaposlenega v kulturi ter uspešno vstopim v polje kulture (torek, 21. 3. 2023, ob 14.00 na spletu)

Razmišljate, da bi po končanem študiju svojo poklicno pot nadaljevali na področju kulture kot samostojna ustvarjalka ali ustvarjalec? Veste, kaj je potrebno, da se boste lahko po študiju kar najbolje vključili v aktivno okolje v polju umetnosti in kulture? Status samozaposlenih v kulturi ustvarjalke in ustvarjalci pridobijo na Ministrstvu za kulturo. Sem spadajo tako umetniški poklici (kipar, klovn, režiser, plesalec, arhitekt) kot podporni poklici (lektor, pedagog, montažer). Na Ministrstvu za kulturo je trenutno registriranih 73 poklicev, za katere lahko študenti zaprosijo za status pod določenimi kriteriji za vsak poklic. Vabljeni na predstavitev!

Prijavite se prek POPR-a>>

  • Razgovor skozi oči ravnatelja (Torek, 28. 3. 2023, ob 15.30 na Pedagoški fakulteti)

Razmišljate o zaposlitvi na osnovni ali srednji šoli? Ravnatelj OŠ Škofljica vam bo iz prve roke predstavil, kaj kot ravnatelj išče pri svojih zaposlenih. Razkril vam bo, kaj ga pri kandidatih še posebej prepriča in kaj odbija. Izvedeli boste, kako se pripraviti na razgovor in kako se vesti med razgovorom.

Prijavite se prek POPR-a>>

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon